Orientbetyr «øst», og et orientalsk teppe er et teppe som er håndknyttet i det nære eller fjerne Midt-Østen.

Et teppe er ikke noe som du legger på gulvet bare fordi du har plass å fylle opp – de kan komplettere looken på rommet og legge til både tekstur og varme i tillegg. Du bør derfor ikke undervurdere evnen tepper har til å dekorere!

 Enkle Å Vedlikeholde

Orientalske tepper skaper en artistisk og elegant atmosfære i ditt hjem som ikke kan gjenskapes med et vanlig teppe. Selv om disse teppene setter en høy estetisk standard, gjør vedlikehold av teppene en stor forskjell i ditt hjem. Når teppene dine er rene ser de bra ut og hele rommet får en mye finere stemning.

Noen enkle måter å ta vare på ditt teppe på er:

  1. Støvsug godt jevnlig
  2. Roter teppet jevnlig
  3. Flipp teppet
  4. Luft teppet ute
  5. Fjern flekker med én gang
  6. Rens teppet to ganger i året
  7. Profesjonell rens (fjerner skitt, dreper mikroorganismer og fjerner lukt)

Gjør hele hjemmet vakrere

Konvensjonelle standarder for dekorering sier at man bør starte med et orientalsk teppe når man skal dekorere et rom. Når alt kommer til alt finnes det uendelige muligheter når det kommer til stoff og maling, og et velvalgt orientalsk teppe vil vare lengre enn mesteparten av tingene i rommet. Men, dersom man skal velge et teppe for et rom som allerede har en etablert farge og stil er det viktig å ta med seg prøver – bilder av rommet vil være til hjelp. Det finnes flere farger og design på orientalske tepper enn noen gang tidligere.

 La en del av kulturen forskjønne ditt hjem

Orientalske tepper er kanskje de mest verdsatte og ærverdige eksempler på den gamle kunstformen som det å lage tepper er. Kunsten med teppeveving i asiatiske land startet for 2500 år siden.

Iran er kjent over hele verden for sine tepper, og det er en viktig del av den iranske kulturen. I Iran ble tepper vevd og utviklet i nomadiske stammer, i byer og landsbyer og i kongedømmene, alle parallelt med hverandre. På grunn av dette ble synkrone tradisjoner med mønstre og design utviklet, og de forteller alle historien om Iran og folkene her gjennom århundrer.

Kina, India, Tyrkia, Pakistan, Tibet, Nepal og Asia er noen av de største eksportørene av tepper.

Som nevnt tidligere er orientalske tepper en viktig del av hjemmedekor, spesielt i boliger med mange  harde gulv. Det virker nesten ironisk at orientalsk tepper blir slengt på gulvene og gått på når man tar i betraktning all tiden og arbeidet som kreves for å lage et slikt teppe. Fordelene med teppet er utseendet, stilen, sikkerhet, kostnadsbesparende, akustikk (absorberer lyd og tepper med polstring ytterligere forbedrer denne evnen), bærekraftig og enklere å vedlikeholde.

Similar Posts